See mõnusalt roosa draakonvilja ehk. Pitaya toortort sobib siia kevade algusesse imeliselt.
Mõnusalt kreemine ja kerge maitsega tort maitseb nagu jäätis, kuid oma olemuselt on see siiski väga toiteainerikas ja täidab kõhu väga kiirelt, seega kindlasti pole see kalorivaene tort.
Kasutasin ise draakonvilja, sest see mul oli parasjagu kodus olemas, kuid sina ise võid asendada draakonvilja näiteks maasikatega, mustikatega või mustsõstardega. Mugavda julgelt retsepti vastavalt enda soovide ja olemasolevate koostisosadega, mina teen seda alati, sest tihti kui miskit proovin teha retsepti järgi, siis avastan, et mul pole kõiki komponente ja siis improviseerin, tulemus tuleb isegi lahedam.
300g üleöö leotatud indipähkleid 5 spl datlipulbrit
150g vesivannil sulatatud kookosrasva
250ml üleöö külmkapis hoitud rasvast kookospiima
300g draakonvilja e. pitayat või mõnda muud marja.
pool laimi
1 tk võimas blender või köögikombain
Juhised:
Alusta sellest, et leota indiapähkleid paar tundi kuni üleöö vees ja enne kasutamist kindlasti loputa need puhta veega üle.
Kookospiim pane eelmisel päeval külmkappi, et kookospiimas olev rasvasem osa taheneks.
Põhja tegemisel purusta blenderis mandlid ja kreekapähklid puruks. Tõsta pähklipuru eraldi kaussi seejärel lisa datlipulber ja vesi ning sega ühtlaseks massiks.
Suru saadud segu koogivormi põhja.
Täidise valmistamiseks purusta indiapähklid, datlipulber, vesivannil sulatatud kookosrasv, kookospiim ja draakonvili ühtlaseks kreemiks. Selle kreemiks tegemine nõuab kindlasti võimsamat blenderit või köögikombaini.
Saadud kreem aseta koogivormi ja silu lusikaga siledaks, tõsta tort 3-4 tundi sügavkülma.
Eemalda kook vormist ja kaunista värskete marjade, külmkuivatatud vaarikate või kookoshelvestega.
Vegan draakonvilja e. Pitaya Toortort
See mõnusalt roosa draakonvilja ehk. Pitaya toortort sobib siia kevade algusesse imeliselt.
Mõnusalt kreemine ja kerge maitsega tort maitseb nagu jäätis, kuid oma olemuselt on see siiski väga toiteainerikas ja täidab kõhu väga kiirelt, seega kindlasti pole see kalorivaene tort.
Kasutasin ise draakonvilja, sest see mul oli parasjagu kodus olemas, kuid sina ise võid asendada draakonvilja näiteks maasikatega, mustikatega või mustsõstardega.
Mugavda julgelt retsepti vastavalt enda soovide ja olemasolevate koostisosadega, mina teen seda alati, sest tihti kui miskit proovin teha retsepti järgi, siis avastan, et mul pole kõiki komponente ja siis improviseerin, tulemus tuleb isegi lahedam.
Koostisosad:
Põhi:
150g mandleid
150g kreekapähkleid
3 spl datlipulbrit
3-4 spl vett
1 ümmargune koogivorm (ca. 20cm)
Täidis:
300g üleöö leotatud indipähkleid
5 spl datlipulbrit
150g vesivannil sulatatud kookosrasva
250ml üleöö külmkapis hoitud rasvast kookospiima
300g draakonvilja e. pitayat või mõnda muud marja.
pool laimi
1 tk võimas blender või köögikombain
Juhised:
Alusta sellest, et leota indiapähkleid paar tundi kuni üleöö vees ja enne kasutamist kindlasti loputa need puhta veega üle.
Kookospiim pane eelmisel päeval külmkappi, et kookospiimas olev rasvasem osa taheneks.
Põhja tegemisel purusta blenderis mandlid ja kreekapähklid puruks. Tõsta pähklipuru eraldi kaussi seejärel lisa datlipulber ja vesi ning sega ühtlaseks massiks.
Suru saadud segu koogivormi põhja.
Täidise valmistamiseks purusta indiapähklid, datlipulber, vesivannil sulatatud kookosrasv, kookospiim ja draakonvili ühtlaseks kreemiks.
Selle kreemiks tegemine nõuab kindlasti võimsamat blenderit või köögikombaini.
Saadud kreem aseta koogivormi ja silu lusikaga siledaks, tõsta tort 3-4 tundi sügavkülma.
Eemalda kook vormist ja kaunista värskete marjade, külmkuivatatud vaarikate või kookoshelvestega.
Videoretsept
Valik tooteid selle retsepti jaoks
Datlipulber 500g
€10.50