See mahlane Banaani-bataadileib on üks mu lemmikute seas, sest seda on lihtne valmistada , valmib kiirelt ja pealegi saab ära kasutada kodus olevad jäägid.
Kõige parem banaanileib tuleb minu meelest nö. üleküpsenud banaanidest, kui teil on kodus “vanad” banaanid, siis valmistage sellest banaanileib.
Kuna ma pole bataadifriikate fänn ja parasjagu mul oli kodus üks bataat, seega lisasin selle banaanileiva hulka ning tulemus tuli fantastiline, sest bataat annab leivale mahlasust ja pehmust.
Banaani-bataadileivas on kasutatud toortatrajahu, kuid kui sul seda kodus pole kasuta olemasolevat jahu.
Esmalt koori bataat ja keeda pehmeks.
Püreesta banaan, bataat ja lisa õli (ise kasutasin kahvlit, kuid võib ka blenderis). Lisa vesi, chia seemned, kakao, datlipulber, söögisooda ja sool. Sega kõik kenasti läbi ja viimaks lisa jahu. Tõsta tainas leivavormi ja kaunista banaaniviiludega, chiaseemnetega vms.
Küpseta 200C juures ca. 30 minutit.
NB! Banaani-bataadileib tuleb enne leivavormist välja võtmist lasta täielikult maha jahtuda.
Vegan Banaani-bataadileib
See mahlane Banaani-bataadileib on üks mu lemmikute seas, sest seda on lihtne valmistada , valmib kiirelt ja pealegi saab ära kasutada kodus olevad jäägid.
Kõige parem banaanileib tuleb minu meelest nö. üleküpsenud banaanidest, kui teil on kodus “vanad” banaanid, siis valmistage sellest banaanileib.
Kuna ma pole bataadifriikate fänn ja parasjagu mul oli kodus üks bataat, seega lisasin selle banaanileiva hulka ning tulemus tuli fantastiline, sest bataat annab leivale mahlasust ja pehmust.
Banaani-bataadileivas on kasutatud toortatrajahu, kuid kui sul seda kodus pole kasuta olemasolevat jahu.
Koostisosad:
3 tk banaani
1 tk väiksem bataat
120g toortatrajahu
100g vett
2-3 spl datlipulbrit
2 spl chia seemneid
2 spl taimeõli
2 spl kakaod
0,5 tl söögisooda
näpuotsatäis soola
Juhised:
Esmalt koori bataat ja keeda pehmeks.
Püreesta banaan, bataat ja lisa õli (ise kasutasin kahvlit, kuid võib ka blenderis). Lisa vesi, chia seemned, kakao, datlipulber, söögisooda ja sool. Sega kõik kenasti läbi ja viimaks lisa jahu. Tõsta tainas leivavormi ja kaunista banaaniviiludega, chiaseemnetega vms.
Küpseta 200C juures ca. 30 minutit.
NB! Banaani-bataadileib tuleb enne leivavormist välja võtmist lasta täielikult maha jahtuda.
Valik tooteid selle retsepti jaoks
Datlipulber 500g
€12.00