Baklažaan on see tumelilla koorega kumjas kõrvitsaline, poes tihti suvikõrvitsa kõrval. Tihti ei osata baklazaanist miskit teha, kuid tegelikult saab sellest väga huvitavaid roogasid valmistada.
Guacamole on mõnus mehhiko köögist pärit avokaadokaste, mis on kogunud ohtralt fänne üle kogu maailma. Guacamole sobib ideaalselt näiteks dippimiseks, wrapi vahele, salati või võiku peale.
Siit leiad nende kahe kombo maitsva vahepala.
Koostisosad:
1 baklazaan
2-3 spl õli
sool ja pipar maitse järgi
1 tl datlipulbrit
1 avokaado
1 suur tomat
1 spl sidrunimahla või laimimahla
1 suur sibulavars või midagi rohelist oma maitse järgi
Valmistamine:
Lõika baklazaan viiludeks (ca. 1cm) aseta need ahjuplaadile ja määri õliga kergelt üle. Maitsesta soola, pipra ja kergelt raputa datlipulbrit peale.
Pane ahju 200C, 20 minutiks, kuni baklazaan on muutunud kuldpruuniks.
Kui baklazaan on ahjus valmista guacamole.
Purusta avokaadod kahvliga kuni saad kreemja, ent mitte täiesti ühtlase massi.
Haki tomat ja maitseroheline, sega see avokaadoga kokku, maitsesta soola ja pigista veidi sidrunimahla.
Aseta guacamole baklazaanilaastude peale ja kaunista kurgiviilude, vaarikatega või idudega.
Baklazaanilaastud guacamole´ga
Baklažaan on see tumelilla koorega kumjas kõrvitsaline, poes tihti suvikõrvitsa kõrval. Tihti ei osata baklazaanist miskit teha, kuid tegelikult saab sellest väga huvitavaid roogasid valmistada.
Guacamole on mõnus mehhiko köögist pärit avokaadokaste, mis on kogunud ohtralt fänne üle kogu maailma. Guacamole sobib ideaalselt näiteks dippimiseks, wrapi vahele, salati või võiku peale.
Siit leiad nende kahe kombo maitsva vahepala.
Koostisosad:
1 baklazaan
2-3 spl õli
sool ja pipar maitse järgi
1 tl datlipulbrit
1 avokaado
1 suur tomat
1 spl sidrunimahla või laimimahla
1 suur sibulavars või midagi rohelist oma maitse järgi
Valmistamine:
Lõika baklazaan viiludeks (ca. 1cm) aseta need ahjuplaadile ja määri õliga kergelt üle. Maitsesta soola, pipra ja kergelt raputa datlipulbrit peale.
Pane ahju 200C, 20 minutiks, kuni baklazaan on muutunud kuldpruuniks.
Kui baklazaan on ahjus valmista guacamole.
Purusta avokaadod kahvliga kuni saad kreemja, ent mitte täiesti ühtlase massi.
Haki tomat ja maitseroheline, sega see avokaadoga kokku, maitsesta soola ja pigista veidi sidrunimahla.
Aseta guacamole baklazaanilaastude peale ja kaunista kurgiviilude, vaarikatega või idudega.
Valik tooteid selle retsepti jaoks
Datlipulber 500g
€12.00